Annemieke Redeman
Annemieke Redeman

Ik heb altijd al creatief willen zijn. Toen ik jong was wilde ik met mijn vrienden in een koor zingen, maar mijn vader zei “Doe dat nou niet meisje…”. Dat vond ik verschrikkelijk!

Later heb ik van alles geprobeerd. Ik speelde de Cello, maar aangezien ik absoluut niet hoor of iets vals is (wat mijn vader jaren geleden al wist), was dit niet echt een groot succes. Ik heb een boek geschreven, maar had na deze ene geen andere verhalen in mij om te vertellen. Ik heb zelfs geprobeerd om te schilderen. Maar uiteindelijk moest ik toegeven dat ik geen enkel talent had. Jarenlang heb ik mijn creatieve zoektocht stopgezet, maar het bleef altijd aan mij knagen. Ik heb fotografie geprobeerd, naaien, filmen. Alles met redelijk resultaat, maar zonder dat ik mijn grote talent ontdekte.

Op een avond zat ik wat op YouTube rond te neuzen, en vond een filmpje van Lisa Cough van Lachri Fine Art. Ze ‘schilderde’ een arend met kleurpotlood. Ik stond versteld! Ik had geen idee dat je dit kon doen met kleurpotlood. Dat wilde ik ook kunnen! Als een bezetene begon ik op YouTube alles te zoeken dat met kleurpotlood te maken had. En toen ik het uiteindelijk niet langer kon uitstellen, moest ik het zelf gaan proberen. Ik was vreselijk bang om te ontdekken dat ik dit ook helemaal niet zou kunnen.

Maar wat denk je? Ik realiseerde me dat het heel veel geduld (niet een van mijn betere eigenschappen…) en doorzettingsvermogen kost, maar dat ik best aardig kan tekenen. Mijn hemel, het heeft me meer dan veertig jaar gekost, maar ik heb eindelijk iets gevonden waar ik goed in ben!